10 ml etherische olie wierook (puur)
10 ml etherische olie wierook (puur)
Kan beschikbaarheid voor afhalen niet laden
Latijnse naam: Boswellia Carterii.
Gebruikt plantendeel: Hars.
Herkomst: Oman.
Extractiemethode: Stoomdestillatie.
Deze pure etherische olie van wierookboom is via stoomdestillatie gewonnen uit de hars van de Boswellia carterii, een boom uit de Burseraceae-familie, en staat ook bekend als Olibanum. Het woord is afgeleid van het Franse woord franc, wat weelderig betekent, en was, samen met mirre, het eerste gomsoort dat werd gebruikt als
wierook. De boom is inheems in het Midden-Oosten en wordt gezegd in die dorre gebieden in natuurlijke bonsai-vorm te groeien. Wierook wordt gezegd goddelijkheid te symboliseren.
Deze olie is de populairste in de aromatherapie vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Het wordt gezegd dat het helpt wonden te genezen en littekens te voorkomen. Het wordt in cosmetische producten gebruikt om het gezicht te verstevigen, rimpels te verwijderen en stretchmarks te voorkomen. Etherische olie van wierookboom wordt gebruikt om angst, stress, astma, bronchitis, keelontsteking en hevige hoestbuien te verlichten. Het werkt als een algemeen tonicum voor de baarmoeder, heeft een kalmerend effect tijdens de bevalling en helpt zware menstruatie te verlichten. Het is het meest nuttig tijdens meditatie. Vermijd tijdens de zwangerschap.
De oude Egyptenaren verbrandden wierook als heilige wierook en gebruikten het als gezichtsmasker. Ze maalden de verbrande hars tot een poeder genaamd kohl, dat werd gebruikt om de ogen te accentueren. Ogen met kohl zijn veelvuldig te zien in de Egyptische kunst. De vroegste vermelding van het gebruik van wierook werd gevonden in een grafschrift van de Egyptische koningin Hatshepsut uit de 15e eeuw v.Chr. Het werd gebruikt om zieken te fumigeren en boze geesten te verdrijven.
IFRA: IFRA
SDS: SDS
Allergenverklaringen: Allergenverklaringen
Productspecificaties
Productspecificaties
- Netto gewicht: 40 g/stuk
- Verzendgewicht: 40 g
- Materialen/Ingrediënten: Weihout (zuiver) etherische olie
- Barcode: 5055796529025
- Land van herkomst: Somalië
Delen
