Biologische etherische geraniumolie 50 ml
Biologische etherische geraniumolie 50 ml
Kan beschikbaarheid voor afhalen niet laden
Latijnse naam: Pelargonium graveolens.
Gebruikt plantendeel: bladeren, stelen & bloemen.
Herkomst: Egypte.
Extractiemethode: stoomdestillatie.
Geraniumolie wordt door stoomdestillatie gewonnen uit de bladeren en stelen van de plant Pelargonium odoratissimum (appelgeranium). De olie heeft een sterke geur met een bloemig aroma en tonen van munt en appel. Het belangrijkste kenmerk van deze olie is dat hij zowel de geest als het lichaam in balans brengt en een opbeurend effect heeft, en dat hij wordt gebruikt om een verscheidenheid aan klachten te verlichten.
Geraniumolie helpt een balans te herstellen tussen vette en droge huid en brengt ook de geest in balans, waardoor stress en angst worden verlicht. Er wordt gezegd dat de olie inwerkt op de bijnierschors, wat een balancerend effect heeft op het hormoonstelsel. Geraniumolie is
gebruikt bij de behandeling van acne, blauwe plekken, brandwonden, snijwonden, dermatitis, eczeem, aambeiligingen, ringworm, zweren, borstengorgement, oedeem, slechte bloedsomloop, keelpijn, keelbekkenontsteking, PMS, overgangsklachten, stress en neuralgie. De sterke geur
jaagt muggen weg. Voeg een paar druppels toe aan shampoo om hoofdluis te bestrijden.
Men geloofde dat deze geraniums geesten op afstand hielden (net als muggen!), en daarom werden ze als haag rond huizen geplant. De planten stammen uit Zuid-Afrika, Réunion, Madagaskar, Egypte en Marokko en werden in de 17e eeuw in Europese landen geïntroduceerd. Hoewel er ongeveer 700 variëteiten van de plant zijn, leveren er slechts 10 essentiële olie in bruikbare hoeveelheden. De variëteiten die in tuinen worden geplant, produceren meestal te weinig olie om voor extractie te worden gebruikt.
IFRA: IFRA
SDS: SDS
Allergenverklaringen: Allergenverklaringen
Productspecificaties
Productspecificaties
- Gewicht: 50 g/stuk
- Volume: 10ml
Delen
